HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Nagykoalíció vs. koldusok

2007.12.15. 19:24 :: Miklóska

Lehullott a lepel.
Fény derült végre a két nagy párt hosszú idők óta színfalak mögött zajló közös ármánykodására.

Belváros-Lipótváros képviselőtestülete ellenszavazat nélkül fogadott el egy rendeletet.
A jogszabály tartalma eképp zanzásítható:
"Január 1-jétől tilos a Belvárosban a zaklató jellegű, továbbá a gyermekkel történő koldulás, a szemetelés, a játszótéri dohányzás és a cigarettacsikk közterületen történő eldobása." - így adta hírül ugyanis a mindig megbízható a Népszabadság.

Utca Embere Önkéntes Hálózat nevű civil szervezet fel van háborodva azon, hogy "kiűzik és kitiltják azokat a városrész területéről, akik utcákon, tereken, parkokban, kapualjakban vagy árkádok alatt, azaz közterületeken húznák meg magukat".

Rogán Antal, a Szulák-show, valamint a bulvármédia fenegyereke és a belvárosi zsúrfiúk sznoboskodnának? Az ötkeres piperkőc gigerlik már a VW Touaregjükből sem bírják elviselni a maszatosképű kolduskisfiúk látványát?
Nem, csak rendet akarnak vágni.

Hová fajul a világ?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr19265101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyasom 2007.12.16. 15:04:24

az ötkeres piperkőc gigerlik jelzős szerkezetet emelném ki különösen, amely már-már Sinkovics Gábori magasságokba emeli a szerzőt.

dávid 2007.12.24. 02:19:52

Az utca embere önkéntes hálózat pl. amikor részt vett az v. ker képv testülete ülésén, akkor az vezérelte -gondolom-, hogy megértette: a hajléktalan emberek problémája nem attól rendeződik, h kitiltjak őket a belvárosból. a szociális problémák pénzbírsággal történő \"megoldása\" nem jogállamot, hanem rendőrállamot jelent.
Az utca embere is -szerintem- úgy gondolja, hogy hajléktalanság probléma, szeretnék is a helyzetet megoldani, de nem ilyen tilto-jellegu okos gondolatokkal, hanem szocialis-berlakas halozattal. pl ahelyett az uj, 180 millio forintba kerulo terfigyelo-kamera halozat helyett meg lehetne 25szörözni a kerületi hajlektalanellatasra forditott penzt. milyen?
egyebkent pedig hova is vezet, ha kitiltjuk a hajlektalan embereket egy teruletrol, aztan egy keruletbol, aztan tobb keruletbol? lehet majd a budapest vége tabla elott aludni satorban, esetleg badogvarosban? vagy nevezzuk esetleg gettonak ezt a helyet? akkor biztos tuti jo iranyba \"fajulna\" a vilag.
ahelyett, h lendület rend biztonsag mondjuk lehetne a megoldast is keresni a belvarosban, s nem a zero-tolerancia meg a broken windows talajan, amirol kb 10 eve tudjuk, hogy nem vezet sehova sem.

Miklóska 2007.12.24. 13:51:58

hát a rendőrállam-jelleg ebben az országban másképp nyilvánul meg szerintem.

dávid 2007.12.24. 17:07:56

nem mintha az ok lehetne arra, hogy ezt elfogadjuk, es foleg, nem mentseg.

Miklóska 2007.12.24. 22:23:58

igen, csak ha Rogán játssza a zabolázatlan rendcsinálót, akkor ő a reinkarnálódott Pilsudski marsall, ha meg Demszky tetet ki traktor-tiltó táblákat egy esetleges tüntetést megelőzendő, az demokratikus, bátor dolog, a város védelmében.

Fairlight 2007.12.25. 00:35:52

Örülök, hogy kicsit megélénkült a blog, különösen, hogy az egyik, ilyenkor télvíz idején különösen szemet szúró, jelentős társadalmi probléma előkerült, a hajléktalanok.

Dávid figyelmébe először a következő kis szösszenetet ajánlanám:

www.hirszerzo.hu/cikk.satorba_a_hajlektalanokkal_-_lemondott_a_miniszteri_megbizott.47324.html

A roppant hozzáértő Vidorné, szocialista, inkább nagybetűvel írom a kérdésre való tekintettel SZOCIALISTA ( grammatikai értelmezés szerint: gyökere a latin socies szó, amely társat jelent. Innen az elnevezés, – magyarul társelvüségnek, vagy helyesebben társadalomelvüségnek mondhatjuk)aki mellesleg szabadidejében fiktív tagbeléptetéseket szervez a Gyurcsányi-féle új tempó féle pártszervezés szellemében:

www.lanchidradio.hu/botranyos_szocialista_tagtoborzas_egy_ora_alatt_187_uj_tag_a_xvi_keruletben_20071208

gyömöszölte végig azt törvényi módosítást, miszerint a hajléktalanok akár sátrakba is elszállásoltathatók...

(Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi mellesleg ez a név engem a Belga képviselő boogie számára emlékeztet, Dr. G. Nagyné Dr. Ágnes Maczcó analógiájára, talán a képviselői boogie kettőben)

Mellesleg örülök, hogy az előttem hozzászóló úgy gondolja, hogy a hajléktalanok pénzbüntetése rendőrállamot szül. Ezt én is így gondolom. Továbbfűzve eme gondolataimat akkor abban is egyetértünk, hogy újságírók fenyegetése, KGB közeli személyek NBH élére való kinevezése, földön fekvő emberek rendőrök általi rugdodása, hogy a nagy liberális(?)(már 17 éve) metróépítő által vasperefektusnak adott kitüntetések ne is beszéljek... Mert akkor ma kedves bloggerek valóban diktatúra van.
Mindenesetre demokrácia nincs, néphülyítésnek hívják.

Egyébként lehet h a Rogán mostanában túlságos bulvárosodik, de a dilettáns Steinerhez képest a kerületnek főnyeremény.

dávid 2007.12.26. 15:03:19

azt hiszem, h felrertes van. en ugyanis egy szoval nem szoltam semmit se a kormanyrol sem az mszp-rol sem az szdszrol sem a demszkyrol. ebben a blogbejegyzesben, ha jol ertettem nem ez a tema, hanem a rogan fele uj v.ker rendelet, illetve a hajlektalansag kezelese ugyanitt, illetve az utcaembere ezzel kapcsolatos megnyilatkozasa. ennyi.
de akkor valasszunk szet egy par dolgot, h konnyebb legyen megerteni.
1. a hajlektalanellatas uj intezmenye, ami a szocialistorveny modositasaval kelt eletre, maga a szegyen. azt, hogy intezmenyesitik, hogy embereket kilakaoltatas eseten pl futott satrakban lehet elhelyezni, maga a szegyen. a vecseymiklos meg azert mondott le, m ezt o is igy gondolta.
ez a modositas persze nem azt jelenti, h mostantol minden hajlektalant satorban kell elhelyezni szallo helyett, hanem h ott is lehet.
2. es ha mar az elhelyezensel tartunk: a hajlektalan alapellatas onkormanyzati feladat az onk tv szerint, bpen nappali melegedot a keruleti onkormanyzatok uzemeltetnek, ejszakai szallashelyet a fovaros. a gond az, h az v.keruletben nincsen nappali melegedo, tehat az onkormanyzat torvenyi kotelezettsegeinek nem tesz eleget, akkor
3. amikor szocialis problemakat jogi, sot: rendori eszkozoket old meg.
4. es ennek az egesznek mennyi sincs a traktoros tablakhoz. ha eszreveszem a traktoros tablakrol szolo forumot a honlapon, akkor arrol majd abban elmondom a velemenyem, ugyszinten a szoc tagtoborzasrol. mert termszetesen azok nem a hajlektalan emberekkel osszefuggo (tarsadalmi) problemak.
5. itt az a kerdes, hogy mennyire lehet elfogadni azt a rendeletet, amely valos celja, hogy a hajlektalanokat megfossza valos, legalis, fellegalis penzkeresesi lehetosegeiktol, illetve eltuntesse oket a koztereinkrol.
lehet oket gettositani meg lehet oket telire bortonbe zarni, ami fantasztikusan megfelel az amerikai neokonzervativ gondolatmenetnek, de mi azert vagyunk europaiak, h ez ne igy legyen. a hajlektalansagot nem lehet megszuntetni, de ez nem valtoztat a celon: a leheto legkisebb szintre kell csokkenteni, es nem adminisztrativ eszkozokkel, hanem valodi megoldasokkal, programokkal. szeretettel varom az uj, v.keruleti szocialis-berlakasprogramot!
süti beállítások módosítása