HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Te Csillag vagy?!

2008.03.29. 21:05 :: Monet

   Na, 

erre mondják mifelénk egyszerűen viszont lényegretörően azt: "meggyüttünk".


Kormányválság van. Medgyessy Péter 2004-es gyors leváltása óta ilyen balhé nem volt. Ha már itt tartunk, nem árt felidézni, hogy akkor Csillag István, a -többek között- az autópályaépítések felett diszponáló gazdasági miniszter leváltásának kísérlete hozta magával a Megyó-Fletó cserét, majd ami végül a legszebb volt az egészben, végül a Gyurcsány-kormányba az a Csillag, akihez az SZDSZ annyira ragaszkodott,  végül nem került be.

Ma délelőtt ugyanis a laza pápai gyerek, szerintem valami kocsmából szerzett bárszéken pörögve, fel-alá sétálgatva mondott beszédében (amit elvi okokból nem linkelek, aki akarja, a "Szabad Nép" internetes kiadásán fellelheti) bejelentette, hogy új egészségügyi politika kell, új vezetővel. Azt is mondta, hogy e bejelentését megelőzően egyeztetett Kókával és "Horváth Ágival". Na, erre jött a szadesz délutáni közleménye, amit viszont már csak rövidsége miatt is elolvasásra ajánlok:

http://www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20080329koaliciohorvathagnes

Két gyors megállapítást tennék: 1. Itt valaki nem mondott igazat!
                                           2. Vagy szakad a koalíció, vagy valaki elég durva szószegést fog elkövetni.

Az MDF -legnagyobb örömre- végre világossá tette, hogy nem kívánja támogatni a kormányzati politika folytatását, se kívülről, se belülről. Sajnálom, hogy ezt a fontos döntést csak az elnökhelyettes, és nem maga Dávid Ibolya közölte a nyilvánossággal. Meggyőzödésem, hogy az MDF nevű formációt nem lehet addig hiteles és felelős parlamenti PÁRT-nak tekinteni, amíg nem tisztázza, hogy kivel hajlandó együttműködni, illetve kivel nem. Nehéz, viszont szükséges döntés, amely felé most egyet sikerült lépniük.

Fontos jövőbeli lépés lenne annak kimondása, hogy miként viszonyulnának egy előrehozott választáshoz.

Talán ezt a szituációt már Török Gábor bukási spiráljának tekinthetjük:

bukásispirál

Végül mégis azzal kell summáznom, hogy megjegyzem, az MSZP 188 szavazattal bír, elegendő  5 képviselőt maga mellé állítania:
1. a miniszterelnökkel való folytatáshoz
2. a miniszterelnök-cseréhez
3. a parlament feloszlatásának és az előrehozott választások elkerüléséhez

Messze még a (spirál) vége.

Mégis azt állítom, hogy fontos ponthoz érkeztünk.
Az SZDSZ hétfő este dönt a folytatásról. Addig, és -azt hiszem- azután is jó ideig, a magyar politika újra forrongani fog.

Vajon a népszavazás mégis "közjogi következményekkel" fog járni?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr2402492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása