HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

üzembiztos igénytelenségek rovatunkban ma: HírTV

2008.10.26. 22:51 :: Miklóska

tudom, sok jobboldali szavazónak a nap üde fénypontját jelenti az, amikor áhítattal hallgathatja Erdős Miklós igehirdetésnek is beillő szózatait a HírTV valamelyik lowbudget beszélgetős műsorában (hangsúlyoznám, ugye, hogy a beszélgetéshez általában kettő vagy annál több emlős lény szükségeltetik, a szózatmondáshoz meg jó esetben egy is elég. de ez most mindegy is).

világos, hogy évekig (na jó, évtizedekig) vártunk arra, legyen már a magyarnemzet-demokrata-magyarfórum bermudaháromszögön kívül is sogennante jobbos sajtó, több napi- meg heti- meg honlappal, meg TV-csatornákkal, hogy ne már egyedül a vasárnap hajnali lovasistván-jegyzet jelentse a heti megbízható hírforrást.

igen, szó se róla, nagy utat tett meg a jobboldal, az azt körülölelő értelmiségi holdudvar és médiatalpasok hada: a 2002-es "legyen egy jobbos meg egy balos királyi tévé" c. országos sláger óta eljutott odáig, hogy számos hetilap (Demokrata, Heti Válasz), napilap (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap) és országos televízó (HírTV, EchoTV) áll a konzervatív véleményformálók rendelkezésére. ez idáig rendben is volna, tényleg azért sírt '90 óta a szánk, hogy nincsen fórumunk, ahol agitálhatnánk, micsoda dolog ez, bezzeg a balosoknak van, ellepik az egész magyar sajtót, megbújnak a tv-készülékek katódsugárcsöveiben, a nyomdagépeknél ők szedik a betűt etc. (ez különben a kis költői túlzást félretéve így is volt, a közéleti topicok értelmezési keretének alapszólamát a ballib sajtó hangvillája adta meg).

csak az az egy baj van, hogy gründolhatunk még hat tévét, klónozhatunk 97 Császár Attilát és 73 Földesi Margitot (az amúgy kiváló történészt nézve mindig elcsodálkozom, Széles Gábor miért nem tud pármilliárdjából valami épkézláb stylistra is összespórolni), ha az egész továbbra is ordítani fog az igénytelenségtől.

és most az igénytelenségnek is egy elburjánzottabb verziójáról beszélek: egész egyszerűen a nyakló nélküli szapulásról és jóizlésre tekintettel nem lévő percseggnyalásról (ejtsd: perc-segg-nyalás).

én arra vágyom, hogy egy olyan, határozott értékrenddel megáldott hírcsatornát nézhessek, mely a legminimálisabb mértékben kiegyensúlyozottan tájékoztat, és nem úgy készít interjút, hogyha teszemazt szoci képviselőről van szó, akkor csalafinta módon a kérdés előtt bekenik szarral a mikrofon fejét, és úgy dugják a honatya orra alá, majd ártatlan képpel megkérdezik, hogy "képviselő úr, ugye Ön is szarszagot érez itt a szocialista frakcióban?".

engedje meg a nagyérdemű, hogy két konkrét példával szolgáljak, alátámasztva a fenti lakájmédia-elméletet: történt a minap, hogy Boross "Hóbagoly" Péter (a mindig elegánsan meztelen Lengyel Zoltán frakciótársa, a Normális Magyarország eszméjének kérlelhetetlen harcosa) emelkedett szólásra a T.Ház ódon falai között. nem, eltalálták, én sem szeretem B. Pétert, leégette már magát elégszer a Fórum, Schmuckkal, TT-vel, meg azzal, hogy "vegyen minden képviselő a tiszteletdíja feléből magyar részvényt" (magyar ánuszba magyar izét, úgy van, ez ugye nem populizmus, áh, dehogy).

Boross exminiszterelnökúr miről másról, mint a pénzügyi világválságról beszélt. ez van, kérem, világválság idején világválságról beszélnek. a képviselő úr - amúgy roppant kreatív módon, ez eleddig senkinek sem jutott eszébe - hetykén párhuzamot vont az 1929-33-as nagy gazdasági világválság és a jelenlegi szituáció között. megemlítve azt is, hogy gr. Károlyi Gyula miniszterelnöksége idején ('31-32) milyen - akár a kormány tagjait személyesen is érintő - megszorító intézkedéseket vezettek be.

na, mindez ugye lemegy a HírTV esti nagyhíradójában. és persze nem bír magával a wikipediás tudással bőségesen felvértezett kommentátor: "Boross Péter azt a Károlyi Gyulát hozta fel példaként, akinek miniszterelnöksége alatt korlátozták a gyülekezési jogot, statáriális bíráskodást vezettek be, és politikai okokból kivégezték a két baloldali újságírót, Fürst Sándort és Sallai Imrét" (a wikipedián kb. ennyi található Károlyi Gyula regnálásáról).

nem mondom, hogy a Horthy-korszak miniszterelnökei egytől egyig ott hevernek a képzeletebeli jobboldali panteonban. de azért próbáljuk meg összerakni a képet: van a "jobbos" HírTV. van a csúnya (amúgy tényleg az) Boross Péter. van a fasisztaimperialistareakciós Horthy-rendszer, annak is kapitalistaarisztokratanépnyúzó, ámde jobbos kormányfője, Károlyi Sándor.

és csak és kizárólag azért, mert Boross Péter szavaiba valahogy bele kell kötni - hát akkor persze, ne csak őt, üssük Károlyi Gyulát is. biztos ő is fórumos volt valamikor.

szóval nekem ebből már annyira, de annyira elegem van. nem is nézi olykor a hírtv primaprimisszimadíjas szerkesztőgárdája (a gárda az amúgy manapság PC-kifejezés?), hogy miért szapulnak, csak szoci legyen, vagy szadeszos, de minimum fórumos. úgy, durr bele, hadd kapjon a kis mocsok. én már látom lelki szemeim előtt, hogy holnapután az lesz valamelyik pszeudoellenzéki mdf-esre (mondjuk Hock Zoltánra) a vád, hogy valójában nem is jobb, hanem bal kézzel tisztítja az ülepét kábelfektetés után (riportcím: Herényi Károly heti két gurigában maximálta az MDF-frakció WC-papír penzumát).

a másik meg, hogy ki ne menjen a fejemből: vannak ezek a kiválasztott díszkomcsik. ugyanonnan jönnek, mint azok a komcsik, akiket nem szeretünk (Horn Gyula, Havas Szófia etc.), csak ők mostanában azt mondják, hogy az MSZP neoliberális párt, úrrá lett a tőke őrajtuk stb. (Csintalan, Pozsgay, Szűrös)

amit persze alá lehet támasztani, de a HírTV számára nem ez a lényeg. Hanem az, hogy "háhá, megtaláltuk a szuperkomcsit, és még ő is aszongya, hogy az MSZP mekkora egy kapitalista neolibsi alakulat". nem veszi észre ilyenkor senki se, hogy saját magunkat köpjük halántékon? nem világos, hogy ugyanazt a típusú szürkezakós hauptkádert dicsőítjük, akinek  a neve megtalálható bármelyik '80-as évekbeli MSZMP KB ülésről készült, cigifüstszagú jegyzőkönyvben? csak azért kell szeretni egy pernahajder klozetkommunistát, mert szidja a jelenlegi kormányt? és most ne jöjjön nekem senki a reformkommunista múlttal, ha Szekeres Imrét azért csesztetik, mert kis süldő korában valami veszprémi vérávósnak volt a titkára.

ott feszít vasárnap este főműsoridőben Szűrös Mátyás a Kontrasztban. nem is tudom, lehet, hogy már sokadszor. minden tiszteletem Szűrös elvtársé, igen, mondott ő már beszédet Fidesz-nagygyűlésen is, tiszta sor. ő kiáltotta ki a köztársaságot, tök jó, hurrá. Horn Gyula meg elvágta a szögesdrótot, azt mégis útáljuk.

tehát ott ül Szűrös, mint hiteles megmondóember az igényesen beháttérvilágított stúdióban, Erdős Miklós dörmög valamit, hogy "ugyemekkoramocsokszemétezamostaninépnyúzókabinetkedveselnökúr?", és erre Szűrös rázendít: igen, mert ma azok vannak hatalmon, akik '89 előtt is hatalmon voltak.

mondja ezt a '80as évek moszkvai nagykövete. mondja ezt az, 1951 óta a Párt tagja.

a plafon nem szakadt rájuk, itthon a televízió nem kezdett el szikrázni, a föld nem hasadt meg, semmi.

én kimentem hányni.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr55733466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://magyarido.blog.hu 2008.10.27. 02:31:31

Ez egy érdekes oldal, ide vissza-visszanézek:-)

ü
bbjnick

Perillustris 2008.10.27. 11:40:52

Mi az az "idehirdetés"? Amikor a reklamceg eldonti, hova rakja a kovetkezo oriasplakatot? :)

Jol van, tudom, tok ciki belekotni egy elirasba, de csak azert irtam, hogy lasd, vannak, akik figyelmesen olvasnak. Igaz, azt sem ertem, hogy mi alapjan dontod el, hogy nagybetuvel kezded a bekezdest vagy sem. Legyel kovetkezetes, jobban fog kinezni az iras.

Ja, az iras, hogy ne legyek elvetemult "offolo": a HirTV-nek van helye a piacon, es letrehozasa is ertheto, hiszen tagadhatatlan volt az akkori (jelenlegi?) baloldali tulsuly a mediaban. Legtobb musoraban erezheto az elfogultsag, de ezt szerintem nem is tagadjak, mindenki tudja, hova huznak, ahogy pl. az ATV-rol is tudjuk.

Arra mindenkeppen jo, hogy az ember az informacioehseget ne mindig ugyanonnan csillapitsa, hanem meghallgatva, elolvasva a ket oldal allaspontjat, mintegy kozos nevezot kialakitva fogadja be azokat.

felügyelő 2008.10.27. 16:33:12

régi, tövig rágott csont ez én már egy kicsit unom

de az írás nagyon ott van

a szerzőnek publikálnia kéne a jobbklikken és a Zindexen is elférne néhány firkálmánya már nagyon unom a tótawét

KovácsIstván 2008.10.30. 18:15:44

Perillustris,


Ha a HírTvnek lenne helye a piacon, akkor lenne mérhető nézettsége is... És az, hogy az ATV igénytelen nem jelenti, hogy Erdősnek olyan stílusban kell előadnia magát, mint Mészárosnak fénykorában. A célpont is húz valamerre, de ettől még szerintem jó az ötlete és a megvalósítása is ergo élvezhető. Ahogy Csíntalan ül a húspult mögött, az nemcsak azért szar, mert a volt elvtársait fikázza, hanem maga a látvány is undorító.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.11.05. 11:48:05

sziasztok,

a hírTV-nek van mérhető nézettsége, csak nem publikálják. annyit mondhatok, hogy országosan meglepően magas, és kb. 2006 ősze indult meredek emelkedésnek.
süti beállítások módosítása