HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

valaki csináljon már valamit!

2009.01.16. 14:56 :: Miklóska

egy nem reprezentatív, elfogult felmérés szerint a hollywoodi filmekben leggyakrabban elhangzó mondat a "valaki csináljon már valamit!" (a felmérésben szerepelt még, hogy Amerikában a takarógyárak vélhetően a filmipari lobbinak köszönhetően speciális L-alakú plédeket gyártanak, ami az ágyban fekvő férfiaknak csak az ágyékáig, a meztelen nőknek azonban a válláig ér, meg hogy szintén a meztelen nők az ágyből kikelve rögtön magukra kapják a hálószoba-WC jó 5 méteres útvonalra a köntöst, de ez most mindegy is).

ez a valakicsináljonmárvalamit-fíling fogott el ma is, amikor a kezembe került a Magyar Nemzet (ne értsen félre senki, nagyon jobboldaliak vagyunk, csak hobbimmá vált az MN-t fikázni. de azért, mert egy fos).

a külpolitikai rovatvezető Stier Gábor (aki a folyosói- és bidépletykák szerint csak oroszul beszél, de azt nagyon) tárgyalja ki Igor Szavolszkijjal, hazánkba akkredittált orosz nagykövettel (na erre a pofára mondja valaki, hogy nem volt KGB-s tiszt) a gázhelyzetet.

Igor Szergejevics Szavolszkij (nem tudom, miért írják ki mindig ruszkiknál a középső nevet is, de ez olyan komolyságot, nyomatékosságot kölcsönöz) amúgy tapasztalt, jó elvtárs, 1966 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ügyködik Magyarországon (mondhatnók, hogy már-már horn gyulai magasságokba emelkedő átkosbeli karrierje van, de azért mégse. ne dobáljuk csak úgy a Horn Gyula-díjakat).

szóval az egy dolog, hogy az MN is részese annak a jobboldalon terjedő médiahype-nak, mely szerint az USA a gonosz, antikommunizmus ide vagy oda, Oroszország a jó, aki atlantista, az meg dögöljön meg minimum.

az is egy dolog, hogy Huth Gergely (MN belpol rovatvezető) a hírTV Civil Kaszinójában atyai szigorral megfeddi, kérdőre vonja a gázai konfliktus kapcsán a Nézőpont Intézet kutatási igazgatóját: neokonzervatív intézet-e az NI, vagy NEMZETI konzervatív (így, bazmeg, így. vannak a neók meg a nemzetiek, és punktum).

mondom, oké, szólásszabadság van, addig jó, míg Kádár nem él, mondjanak amit akarnak, maximum csak én írok egy pár magányosan háborgó blogbejegyzést, és perverz módon azt élvezem, hogy velem együtt az atlantista konzik száma π  körülire csökken, azt szevasz).

és akkor jön Stier Gábor. Stier Gábor vélhetően nagyon ügyes ember, mert az interjúkészítés közben úgy tudja kiölteni a nyelvét, hogy az egészen a nagykövet ülepéig elér.

az interjú bevezető szövegében így, egy-az-egyben leírják:

"Oroszország minden jel szerint végig jogszerűen járt el".

t.i. az orosz-ukrán gázvita kapcsán. majd utána együtt sírnak, hogy Moszkva nem jól kommunikálja helyzetét a világ felé.

hát besza-behu.

Kiss Ádámmal élve: ez nem a bazmeg, ez a fuckyoubazmeg kategória.

az a baj ezekkel az egyoldalúan ánusznyálazó írásokkal, interjúkkal, hogy az ember önkéntelenül is antkremlinista hangulatba kerül.

lemondom a Magyar Nemzet előfizetésemet.

nem is. átruházom a Munkáspártra. davaj, davaj!

32 komment

Címkék: magyarnemzet szavolszkij stier

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr3881831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucius Flavius Arrianus 2009.01.16. 18:03:32

Elő is fizetnek rá a Munkáspártnál, a Magyar Hírlappal együtt. Összenő, ugyebár, ami összetartozik.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.01.16. 19:17:19

Nem volt valami olyasmi, hogy a MN már korábban is egyszer Orbánékkal szemben az oroszpárti vonalat vitte valami ügyben?

Lehet, hogy valaki úgy gondolja náluk, hogy ilyen nagy maffiózóval itt a szomszédban azért nem árt inkább jóban lenni.

pittiman 2009.01.16. 19:18:46

Kedves blogoló barátom! Célszerűnek tartanám, hogy elvégezz egy szintaxis, majd egy szöveggrammatikai kurzust, mert akkor lehet, hogy értelmes mondatokban tudnád kifejezni mondandódat. Nagy antifideszes vagyok, és a vasgárdánkat se csípem, de sajna azt kell mondjam, inkább olvasgatnám a nemzetet és pumpálnám fel az agyam az egekig az abban leírtakon, mintsem a Te szöveged stilisztikai katyvaszából bróbáljam a lényeget kihámozni. Ne haragudj, de ilyen csapnivaló stílussal elsősorban magadat égeted, a nemzetesek meg csak mosolyognak gyenge próbálkozásodon.

is 2009.01.16. 19:19:05

azért írják ki, mert ott három részből áll a név, mindenkinek, mindenkor, és ha elhagyják a családnevet, a másik kettőt akkor is mondják ("mondja, Igor Ivanovics, hogy vannak a tyúkok mostanában?"), kivéve az abszolút gyerekkori pajtásokat ("hé, Ljuba"). régen a magyaroknak csak egy nevük volt, most már kettő, azt is megkérdezhetnéd, hogy minek írják ki mind a két nevet. háom van még Koreában is (Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il), és néhol átírásban a keresztneveket kötőjellel írják (Kim Dzsong-il, Kim Ir-szen; ja, merthogy Koreában van még az a névsorrend, mint nálunk, sehol máshol).

Arszák 2009.01.16. 19:21:17

@pittiman: Csatlakozom! Pöhendi, kihaénnem megmondói hangnemben írt, vitatható tartalmú mondatkatyvasz.

katita 2009.01.16. 19:25:38

nekem tetszik a stílus :)

Arszák 2009.01.16. 19:26:56

@katita: Én értem, hogy jóban vagy Miklóskával, de pont azért kellene vele őszintének lenned.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.16. 19:30:03

szerencsére ez az egész már rég nem a szomorú, hanem a vicces kategória

katita 2009.01.16. 19:31:17

@Arszák: hidd el, megmondom neki ha nem tetszik

Fasiszta Magyar 2009.01.16. 19:41:38

Boy George 15 honapos bortonbuntetest kapott.

Fasiszta Magyar 2009.01.16. 19:42:32

Boy George 15 honapos bortonbuntetest kapott.

Muad\\\'Dib 2009.01.16. 19:43:15

Hmmm, tehát valaki úgy érzi, hogy a gonosz ruszkik most épp jól ki akarnak baszni a világgal?
Tehát, ha jól értem, a helyzet az, hogy az oroszok csakazért sem akarnak rengeteg gázt eladni Európának egy valag pénzért, hanem, ha kell inkább kiengedik az éterbe... Igen, ez a valószínűbb, nem az, hogy egy olyan országot kellene komolyan veni (ti.:Ukrajna), amelyik egy nemzetközi szerződéshez simán odacsap egy kézzel írt cetlit.
Én a munkaszerződésemhez sem engedném, igaz én nem is vagyok olyan komoly állam, mint Ukrajna

Nagymedve 2009.01.16. 19:46:01

Aztán megírtad e a lapnak,hogy mi a bajod az idehánykolódás helyett?
Mert szinte biztos,hogy nem.Menj és olvasd a meséket a népszabidból.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.01.16. 19:50:16

"ne értsen félre senki, nagyon jobboldaliak vagyunk"

Milyen az a nagyon jobboldali?
(Már előre félek a választól).
:)

snakekiller23 2009.01.16. 20:09:22

@Muad\\\'Dib:

Nem azzal van a gond, hogy nem nyalják Ukrajna hátsó felét, hanem, hogy totál egyoldalúan tudósítanak.

A Nemzet már a Grúz-Orosz konfliktus idején is a Pravda magyar nyelvű kiadásaként működött; pedig, ha emlékszünk a Fidesz keményen oroszellenes hangot ütött meg ugyanekkor; de másból is úgy látszik, hogy eldöntötték: USA-EU-Izrael rossz, aki ellenük van jó. A jobboldalon amúgy nem értem ezt az anti-atlantizmust; Magyarország helye Európában van, nem a szláv anyamedve ölében...

nyekk 2009.01.16. 20:14:36

"-A rohadt ruszkik! A gusztustalan "tovariskonyecezés "és hasonlók után is húsz éve rendesen adták az olajat, meg a gázt.
-A rohadt ruszkik, akik 20 évig a piaci ár feléért adták az őket hozzánk hasonlóan folyamatsan lenéző, és mocskoló ukránoknak az olajat, és a gázt.
-A rohadt ruszkik, akiknek Ukrajna már 2 milliára euróval tartozik, meg még lopják is a tranzitgázt. És ezek után az ezredik legutolsó, és legkomolyabb figyelmeztetés után az oroszok elzárják a gázt, és még feltételeket is szabnak. (hogy pl.Ukrajna fizesse ki amit eldogyasztott, és ne lopjon.) Hát ez az Oroszország tényleg szörnyű. Egyenesen a gonosz birodalma." - Akik ezeket mondják normálisak vajon?

Miklóska 2009.01.16. 20:14:44

hm, a kritikákat köszönöm, mind a negatív, mind a pozitív tartalmúakat.
az orosz nevekkel kapcsolatos kulturtörténeti szösszenetet term.en ismertem, mint ahogy a ritka hasonlóságot a korei nevekkel is.

azért írtam bele a bejegyzésbe, h poénkodva szurkálkodjak egy kicsit.
de hogy is mondja Pély Barna? nem jött át.

a mondatok bonyolultságának esetét aláírom, de szándékoltan hosszúak a mondatok és vannak zárójeles megjegyzésekkel tarkítva. figyelmesen kell olvasni, mert sokszor túlzott mennyiségü infót sürítek egy mondatba (és azért írok rüvid ü-vel, mert a porszívó kiszívta a billentyüzetből a hosszú ü-t).
ez a stílusom, sorry.

a bejegyzés nem konkrétan az orosz-ukrán vitáról szól, hanem annak megjelenéséről a médiában, kiváltképp az MN-ben.
sztem nem teljesen konzekvens a folyamatos oroszbarát hangnem egy olyan lapban, amelynek a belföldi rovatában meg sokszor csesztetik a Fletót azzal, h nyalja a Putyin seggét.

és sztem meg egész egyszerüen veszélyes, ha fél Európa Oroszország kezében van a gázfegyver miatt egyrészt, másrészt pedig egy olyan rendszert dicsőítünk, amely fényévekre van még a mérsékelt autoriter rendszerektől is.

nem az ukránok ártatlanságát prédikálom, hanem azt, hogy az oroszok érzik, hogy egyes - más-más tőről fakadó - konfliktusokban radikális fegyverekhez nyúlhatnak, annak tudatában, hogy az nemzetközi bonyodalmakat fog okozni.
ergo nem félnek. ami baj, mert pl. Észtországban egy csomó orosz él, és az oszétiai formula elég könnyen lenne alkalmazható ott is...(az észtországi oroszoknak nincs észt állampolgársága pl.)

nem azt mondom, hogy holnap lerohanják Tallint, csak azt, hogy máshol is keletkezhet viszály, és ott ugyanilyen magatartást fognak tanúsítani sztem.

a hőbörgő, kihaénnem stílusról még annyit: ez a vád szintén jogos, de azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy már nagyon unom a jobboldali/nemzeti/konzervatív sajtó egyes részeinek stílusát, mert igénytelen.

Miklóska 2009.01.16. 20:17:16

plusz:
sajnálom, ha ezek nem jönnek át, de a "nagyon jobboldaliak vagyunk" kitételt is félpoénnak szántam, elkerülendő a vádat, miszerint népszabiista lennék.

és még egy adalék: ha vkinek rémlik, egy vidéki előadásán Orbán kifejezetten kritizálta (nevesítve) az MN-t az oroszpártolásért.
ez a lapban Orbán-kritikus cikkeket szült.
és az ilyen az MN-ben olyan ritka, mint Lengyel Zoli ruhában.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 20:23:01

stirlitz ruszki vót, azt mégis csak egy neve vót..., úgy-e?

Pincehelyi 2009.01.16. 20:28:35

@pittiman: Mé, ez "minden jel szerint" tök jó volt: "Stier Gábor vélhetően nagyon ügyes ember, mert az interjúkészítés közben úgy tudja kiölteni a nyelvét, hogy az egészen a nagykövet ülepéig elér". ;-)

Miklóska 2009.01.16. 20:32:45

névszóviccre ihletett ufó:
Stierlitz Gábor.

háh-háh.

bomi 2009.01.16. 20:32:51

Jó írás, tetszik. És nagyjából egyet is értek.

mizrolist 2009.01.16. 20:33:53

@is: tévedsz, Japánban is a vezetéknév van elöl a helyi írásmód szerint :)

Miklóska 2009.01.16. 20:40:03

most azért felhívnám mindenki figyelmét, hogy Bogár László paralell beszél a hírTV-n és az Echón.
természetesen a magyar nép ellen folyó tudatos népirtásról.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 20:43:32

@mizrolist: a pont nálad!

az egész sártekén összvissz 5, azaz öt népnél van ez így...

inkább japppán felé kéne (szószerint) orientálodnunk, mint usa v. ruszki felé...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 20:49:45

egy kis gyűjtés 'az oroszok már nincsenek a spájzban' bloról...

Stirlitzet hétfő hajnalban viszik agyonlőni.
- Az előttem álló hét valóban nem ígérkezik könnyűnek. - gondolja.


Minden év február 23-án (a Vörös Hadsereg napján) Stirlitz harmonikával járta Berlin utcáit és tereit, közben kozák dalokat énekelt. Nem is sejtette, hogy ezekben a napokban milyen közel állt a lebukáshoz.


Stirlitz lakása előtt öt fekete autó állt meg. Gestapósok szálltak ki belőle, és becsengettek.
- Kit keresnek? - kérdezi egy hang az ajtó mögül.
- Stirlitzet.
- Nem vagyok itthon.
A gestapósok durván elkáromkodták magukat, és elmentek. Immár két hete, hogy Stirlitz ily módon az orránál fogva vezette a Gestapót.


- Elégett néhány titkos iratunk - panaszkodott Bormann.
- Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.
Stirlitz ezúttal talán tényleg gyanúba keverte magát...


Stirlitz benyit Müller irodájába. Egyenest odaáll Müller elé, és azt mondja neki:
"Obergruppenführer, nem állna be a Szovjet hírszerzéshez? Jó a fizetés!"
Müller megdöbbenve mered Stirlitzre, aki folytatja:
"Bocsánat, nincs egy aszpirinje?"
Stirlitz tudta, hogy az emberek csak a beszélgetések végére emlékeznek.

Miklóska 2009.01.16. 20:53:40

nem azt mondom, hogy Gereben Ágnes és Sayfo Omar kereszteződéséből jöttem létre (akinek nem jönne át: nem vagyok egy külpolitikai szakértő), de Japán egyik legerősebb USA-szövetséges a II. vh óta.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.01.16. 21:02:25

És a helyzet csak rosszabb lesz onann kezdve, hogy Obama átveszi.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 21:18:13

@Miklóska:

akkor viszont hagyjuk japppánt a francba, azt gyerünk...

vegyük fel haladéktalanul a kapcsolatot az nagytiszteletű Galaktikus Tanáccsal...
süti beállítások módosítása