HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

A szlovák tini, a magyar, meg a média

2008.01.06. 22:10 :: Monet

"Saját médiára van szüksége a szlovák kormánynak és a parlamentnek, hogy ellensúlyozza a jelenlegi sajtó kormányellenes magatartását, amely ellen Robert Fico miniszterelnök már régóta eredménytelenül hadakozik - mondta Ivan Gasparovic. A szlovák a közszolgálati rádiónak véleményét azzal indokolta, hogy csak így kaphatnának kellő médiafelületet a kormány, a parlament és az államigazgatás szerveinek döntései, állásfoglalásai."

(az Index mai híre, sajtóhibával)

indexcikk

Az Index mostanság egyébként is rászállni látszik északi szomszédunkra (nem mintha nem lenne "indokolt" a megélénkült érdeklődés), elég csak a minap indult tematikus "Tóték" rovatra gondolni. A cikkből eredő magyar konzekvenciák levonásával is foglalkoznék.

A szlovák köztársasági elnök igazolja Fico miniszterelnök véleményét a kormányhű média megteremtésének igényéről, szerintük jelenleg csak egy ilyen lap van, ez meg nyilván kevés nekik.

A szlovákokon most csak pár pillantra élcelődnék, Slota meg Fico és a többi européer magyarbarát személyében van nekik elég bajuk.
Ne bántsuk őket, csak kinövik majd egyszer a tinédzserkort.
15 évesen én is csináltam butaságokat.

Nagy magyar kérdésem: Mikor jön el az az idő nálunk, amikor a magyar politikusok nemcsak saját médiának, hanem az "ellenségesnek" is nyilatkoznak? Orbán-nagyinterjú a Népszabiban, melyet még mindig rengetegen olvasnak, esetleg Kiss Péter a Magyar Hírlapban üzen hadat a Főnöknek.Akármi... Csak ne ez a bezárkózás, lakájkodás, antagonisztikus ellenkezés mint ami most van, ami egyébként  piszkosul unalmas is.Médiaszinten ez nem oké. Nem a "szeressük egymást gyerekek" álösszeborulására gondolok, hanem a demokratikus verseny-és vitakultúra fontos részét képező nyilvánosság megfelelően kritikus működésére.

Addig meg marad, ami van, Orbán Viktorral készített karácsonyi interjú a Nemzetben, Fletó osztja az észt ugyanekkor a Vasárnapi Hírekben. Néhány éve ilyenkor készült Gyurcsány irodalmias(?) műve, a zseniális:


anyámkatus


Kis magyar abszurd.
Tóték.

1 komment

Címkék: média orbán gyurcsány szlovákia karácsony kiss fico

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr34287523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklóska 2008.01.13. 02:19:18

hadd száljak vitába Monet Nagyúrral egy pöttyet.
Él egy olyan kép a közélettel foglalkozó és egy jobb világról ábrándozó magyar társadalomrészben, hogy bezzeg a külföldön, ott igen, ott van politikai kultúra; nah hát, itt már Mikszáth is megírta, hogy ezek itt, hjajj, bakfityok

Szerintem meg ebben a (média) szegmensben Magyarország teljes mértékben felzárkózott ejrópához.
Vannak egyes nagy, világszerte terjesztett sajtótermékek (NY Times, Int.Her.Trib.), melyekbe sokféle ember ír meg nyilatkozik, de ezek inkább a kivételek.
Németországban ugyanúgy anyázzák egymást a nagykoalíció tagjai saját oldalukhoz közeleb b álló lapokban. Az USA-ban egy elég erős jobboldali sajtógyár alakult ki, ahová nemigen írkál Geroge Soros vagy Al Gore.

Szóval, én nem hiszem, hogy a schengenibbnél is európaibb Magyarország ott kezdődne, hogy a magyar nemzet ma még nem létező blogján fejti ki véleményét Horn Gábor a mindennapokról.

Különben is, a mérsékelt jobbközép Debreczeni József rendszeres ír a Népszavába, szóval mit akartunk? (figyeltem, meg se repedt a mennyezet, miközbe ezt bepötyögtem)
süti beállítások módosítása