HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Nyers zöldség-gyümölcs

2008.03.25. 09:46 :: Miklóska

Képzeljük el, ahogy 50 év múlva ifj. Sebestyén Balázs a Legyen Ön is trilliomos! c. vetélkedőműsorban azt a kérdést teszi majd fel a t. versenyzőnek, hogy "Melyik neves államférfink volt 1952 és 1954 között a Belkereskedelmi Minisztérium Zöldség-Gyümölcs Főosztályának vezetője?" a) Czillei Ulrik b) Csák Máté c) Ocskay brigadéros d) Nyers Rezső? Hát persze, hogy Nyers Rezső!

Igen, Rezső bácsi - akit saját bevallása szerint maga Marosán György csak "jó kis mukinak" nevezett - 85 éves lett március 20-án. Nem, nem friss a hír, daliásabb időkben a jobb kohógyári sztahanovistákról is minimum 3 oldalon emlékezett bármely, valamit is magára adó médium (azért a Népszabadság meg a Népszava ezt majdnem megtette).

"Te vagy a vállalható múlt!" - mondta önfeledten Gyurcsány Ferenc a szülinapi zsúron. És igen. Mennyire vállalható. A Párt honlapja emígyen fogalmaz: bár Rezső bácsi a Szociáldemokrata Párt tagja volt a háború után, mikor "két baloldali párt egyesült" (tudjuk, a hős Szakasits Árpád szembemenve olyan brigantikkal, mint Kéthly Anna, megmentette a szocdemeket az örök enyészettől), ő már a Magyar Dolgozók Pártjában látott el fontosabbnál fontosabb tisztségeket. Rezső amellett, hogy pártvonalon is építette fényes karrierjét - a fent említett osztályvezetőségen kívül 1957-től az MSZMP Központi Bizottságának, 1962 és 1966 között a Politikai Bizottságnak is tagja -, 1956. november 12-től (a forradalmat 4-én verték le, ugye) a friss Kádár-kormány közellátásügyi kormánybiztosa.

Ez, ez a legszebb az egészben. "Mit tennél a helyemben, Imre?" - hangzott a miniszterelnök szózata a korábbi kollegájához. Szerintem nem csak Gábor, de Imre is elkdülte a picsába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr23395537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása