HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Állati elmék, avagy képviselet a csincsilláknak

2008.03.14. 17:51 :: Monet

Nagyon jó hírem van, az SzDSz elkezdett érdeket képviselni. Kis hiba ugyan a dologban, hogy ezúttal nem az emberek, hanem az állatok jogainak védelmét látta fontosnak Gusztos Péter, a honi liberalizmus ifjú titánja.A tevékenységhez ezúton gratulálok!

http://www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20080312gusztosallatvedelem

Azt szeretem az SZDSZ-ben, hogy mindig megtalálják ezeket a magyar társadalom számára égető problémákat.Igazából ez önzetlenség, felelős gondolkodás, nem populista, hiszen szegény állatok úgysem szavazhatnak, s ki tudja, talán a szőrmetulajdonosok elfordulása megrendítheti a kormánykoalíció támogatottságát. És mégis vállalják, ez annyira szép!
A magyar gazdaság növekedése lassan,de biztosan megáll, a munkanélküliség évtizedes csúcson van, a Standard@Poors újra leminősített minket, a 2007-es infláció újra magas, 8 százalékos szinten volt.

Ja, és a leminősítésért a miniszterelnök szerint a népszavazás kezdeményezői, azaz az ellenzéki pártok felelnek. A 3,3 millió ellenszavazót nem említette.
Sajnos ma a  Magyar Köztársaság még nem olyan érett XXI. századi nyugati demokrácia, ahol az állatok is bírnának szavazati joggal, de bízzunk a fejlődésben, és abban, hogy egyszer talán a csincsilláknak is lesz saját frakciójuk a Parlamentben, esetleg az embereknek is, és egyszerre nyerhetnek majd érdekeik kielégítést.Peace!

A csincsilla jó.A csincsilla talán még a reformokat is megérti.
Az ember nem jó.Többsége nem érti meg a reformokat.
Lehet, hogy a kormánynak a csincsillákkal kéne próbálkozni. Olyan szívesen kívánnék ehhez a kísérlethez sok sikert!


"Egy kis szünet után Bi azt mondta:
- Most nem beszélek többet, most úszom.
- Mondj egy szót angolul.
- Nem.
- Miért?
- Nem akarok többé az emberek nyelvén beszélni.
- Én sem – mondta váratlanul Fa.
- Miért? – kérdezte Sevilla Fához fordulva.
Fa nem felelt.
- Miért, Bi?
Bi ránézett előbb a jobb, aztán a bal szemével.
- Miért, Bi?
Jó néhány másodperc eltelt, mielőtt Bi válaszolt volna. Furcsa, de amikor rászánta magát a válaszra, már nem fütyült. Mit sem törődve a szembeszökő ellentmondással, emberi nyelven beszélt. Talán azt akarta kifejezni, hogy nem felejtett el angolul: csak azért nem beszél, mert nem akar.
És Bi sipítva, orrhangon, de nagyon tisztán és érthetően mondta:
- Az ember nem jó.
Ezzel hátat fordított, és úszni kezdett, körben az öbölben; Fa nem tágított mellőle."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr95381050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása