HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

hát ez nagyon nem volt elvtársias

2007.12.05. 00:33 :: Miklóska

a sok nyalás után végre itt a kemény, maszkulin hangnem. Göncz Kinga lehelt érdes szavakat a Kreml felé. Hangja feltüzel, bátorságot, önbizalmat ad. Még akkor is, ha a hírről a Népszava számol be (Népszava, szociáldemokrata hetilap, alapította 1873-ban Külföldi Viktor /mi lett volna, ha Orbán?/, ingyen osztogatják május 1-én és más szoci családi összejöveteleken). Na, szóval t. külügyminiszterasszony jól odamondott, hogy nagyon aggódik, az éjjel majd kisírta mindkét szemét, az oroszországi választások nem felelnek meg mindenben a demokrácia követelményeinek. Hűha, ebből nagy diplomáciai balhé lesz. Putyin személyesen fogja off-ra állítani a Nagy Gázcsapot, és véres bosszút áll Julianus barát Volga-menti magyarjain.
De nem, hát ilyesféléről persz szó sem lesz. A demokrácia és az esélyegyenlőség felkent bajnoka nem fogja szóbahozni a kis választási stikliket az esedékes magyar-orosz kormányközi konzultáción. Igen, konzultálni kell, egyeztetni az irányvonalat Moszkvával, nehogy mérgesek legyen a tavarisik, és megcsörrenjen az alagsorba rejtett nagy fekete telefon.
Jaj, nem, az nem olyan, mint mikor Kádár elvtárs, meg Biszku elvtárs, meg Marosán elvtárs.
Nem. Ez européer. Ez delikát. Demokrácia nincs, egyeztetés van. Vivát.

2 komment

Címkék: oroszország népszava gönczkinga

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr57252813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fairlight 2007.12.05. 12:28:11

Ne csodálkozzunk Göncz Kinga, a női esélyegyenlőség és emberi jogok magyarországi élharcosának szempillarázásban kimerülő kokettálására. Amíg olyan moszkvai nagykövetünk van, aki jó pártatlan magyar diplomatához méltóan Gyurcsány Ferenc beszédének védelmében lép fel, amíg KGB Akadémián felcserepedett, (a la D/209) személyek kerülnek vezető nemzetbiztonsági pozícióiba, addig a Moszkva-Budapest tengely újraéledése több puszta reakciós víziónál. Amíg a hazai szélsőségesek elleni fellépés demokráciapárti zászlóvivői a jogállamiság védelmében kedélyesen belelőnek békés tömegekbe, mit nekik néhány eltűnt személy a távoli tajga vidékén. Nem is értem hát, mit csodálkozunk ezen a moszkovita külügyes attitűdön Micukám...
És mint Fletó és sleppjének kínai látogatása után tudhatjuk, az emberi jogok relatívak. Hát a mi vidékünkön mindenképpen azok.

Smthy 2007.12.06. 11:14:20

Az a jó, h a kormányunk jelenleg negyobb hangsúlyt fektet a Magyar-Kínai kapcsolatokra, mint a határontúli magyarok érdekképviseletére. PEdig biztos vannak Szlovákiában is kommunisták. :D
süti beállítások módosítása