HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Csereszabatos kormányajándék?

2007.12.28. 12:48 :: Monet

Tegnap délben, miközben az ATV éppen az akciós ajánlatok véget nem érő özöne és Laci Bácsi konyhája között tengődött, miközben a HírTV még mindig nem találta meg az ünnepek és  imidzse közötti kapcsolódási pontot, én pedig éppen arról olvastam, hogy a csehek is egykulcsos adóval, egyszerűsítéssel és az adóterhek fokozatos mérséklésével próbálkoznak, Sólyom László lépett a mikrofonok elé. Váratlan hangja máris a konyhánkban recsegett. A Sándor-palota ajtói talán tényleg maguktól nyíltak és záródtak a Köztársasági Elnök Úr jöttére, ahogy azt egyes humoristák "Csillagok Háborúja"-emlékeik hatására visszatérően állítják. A lényeg persze inkább a rövid szpícs tartalma volt.

Nekem az jött le belőle, hogy nem elég az a tény, hogy az egészségbiztosítási törvény jogalkotási folyamata, hát, "kissé hiányos" volt, a dolgok mai állása szerint mintha a tartalmi rész is hagyna némi kívánnivalót maga után, mintha nem lenne időtálló, ügyesen szerkesztett. Azt talán  nagyobb kockázat nélkül  jósolhatjuk, hogy  -ellentétben az 1875-ös kereskedelmi törvénnyel, nem  valószínű, hogy 133 év múlva lesz majd valami hatályos ebből a mixelt maszlagból. Lehet, hogy 

Dicsőséges133nap múlva sem. (Amely ugye, mint a kedvenc miniszterelnököm blogját is tartalmazó oldalról azt tudjuk "minden rettenet ellenére fontos és előremutató dolog volt".)

Pedig nem mondhatják, hogy az orvosok kúrták el, hiszen ők csinálták.Egyedül.
Mert ők mindent jobban tudnak. Aztán tessék, itt van. Nem megy.

" Ferike és Ágika fogalmazása nem sikerült, menjetek vissza a helyetekre, gondolkodjatok el egy kicsit, aztán majd gyertek vissza februárban valami használhatóbb munkával.De a jobboldali padsorokban se legyen kitörő az indokolatlan öröm, fogalmazást kell írni és különben is, mintha nem nagyon tudtátok volna eddig, hogy hol a hiba a rossz fogalmazásokban. Pedig nektek kellett volna tudnotok és mondanotok. Na, nyomás, a két rosszcsont pedig bármikor mehet az igazgató bácsi elé, hogy kirúgja őket a fenébe. A tavalyi témazárón is csaltak, különben is elege van belőlük mindenkinek, és egyébként is, el lehet innen menni, kérem szépen."

(az ismeretlen pedagógus: "Örökké útközben" című még ismeretlenebb művéből)

Sólyom ezúttal -könyen lehet- nagyot húzott, esetleg rúgott, méghozzá a koalíción, a szakadék felé. Mikor lesz a törvény parlamenti újratárgyalása? Aha, februárban. Mikor van az éves kormányzati népszerűségi mélypont ideje? Az áremelések idején, január végén, február elején. Elégedetlen lesz az MSZP-frakció? Gondolom nem fognak örülni a "reformok út-jának". Na, ilyenkor nem szabad nyílt szavazást kérni. Legyen (maradjon) csak "titkos", hátha lesz 18 tökös szocialista honatya (anya:). Aki azt mondja végre, amit gondol. "Ha ezt megszavazom, talán soha többé nem leszek képviselő. Ki menjen? Fletó mostanában, vagy én, legfeljebb 2010-ben, viszont végleg."

Ja, nincsen sok választás.
Azért nincsen, mert elkúrták.
Újra.

Scwarz Tibor szocialista képviselő az őket ért nyomással is magyarázta a törvény vérszegénységét. Van számu(n)kra bíztató szavam.

Nyomás! Nem halljátok?
NYOMÁS!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr100277262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 18:05:04

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása