HTML

A JogAr blog

értékTrend - és ami mögötte van www.jogar.hu

Friss topikok

Che Kóka helikopterén aszkéta?

2008.06.25. 09:28 :: Monet

 

http://nol.hu/cikk/496668/

Hogy méltóképpen klerikálisan üssem fel Kádár lapját, itt van ez az aszkétikus jelenésnek tűnő Szabad Nép kísérlet Gyurcsány baloldaliságának kimerítő bizonyítására. Kicsit olyan érzésem van, mintha a fejlődő Észak-Koreában járnánk, úgyis érettségi időszak van, adódik hát a nép hős vezérének és a kommunizmus nem makulátlan, ámde egyetlen valamirevaló legendájának összehasonlító elemzése. A legnagyobb jószándékot mutatva tekintsünk el attól, hogy a művet formai szempontból, esetleg a szövegösszefüggések terén osztályozzuk, elvégre ez csak egy kváziérettségi (lásd a szövegben: "kvázidemokratikus").

Mély levegő, merüljünk el a lebegő fekáliában rögvest.

Nem akarok azzal foglalkozni, hogy Che mennyire volt gyilkos és mennyire hérosz, akit érdekel a dolog, annak ezt az írást ajánlom, meg mondjuk, hogy azt is megértsük, mi mindent lát világszerte a baloldal az argentin forradalmár alakjában, miért ő a posztlenini ikon, olvassanak bele egyszer a remek tollú Moldova Napló című művébe. Mindenkit megnyugtatok, nem Sváby András ihlette...

A Che személyéről folyó vita nálam jóval értelmesebb emberek számára is kemény dió. Egy azonban biztos. Nem lehet véletlen e nevetséges kísérlet a magyar baloldal sajtójának zászlóshajója részéről, nem lehet véletlen, hogy a multimilliárdos Gyurcsány és Kóka(!) személyét egybemossák a jó öreg Ernesto működésének napos oldalával.
Sajnos, sokszor még a második, harmadik lépést sem látom, nemhogy a közíró és a lap célját. Csak három dolgot (három lehetséges érettségi tételcímet) emelnék ki:

1. Szívesen látnám az aszkézis terén történő összehasonlítást, elsősorban Kóka vityilójának és az Apró-villának tükrében. (vajon ha belenézünk az Apró-villa tükrébe, ki néz vissza ránk?)

2. Szeretném tudni, hogy néz ki "Gyurcsány emberképe", elsősorban a "skandináv emberkép" viszonylatában.

3. A legérdekesebb anyagrész: Kóka János és Kádár János politikusi életútjának egybevetése, különös tekintettel a forradalom elárulására.

 ( a képen nem Kóka, hanem Kádár János mókázik a Commandante társaságában)

Szeretném tovább bátorítani a Szabad Népet, halandjanak tovább e nevetséges úton, szerintem is szükség lenne egy humoros napilap állandó jelenlétére a sivár, szomorú, a világforradalom szellemiségétől oly távoli honi médiapiacon.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány népszabadság kádár kóka che aszkéta

A bejegyzés trackback címe:

https://jogar.blog.hu/api/trackback/id/tr26538353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása